Robimy porządki w paszarni. W luźnym „spacerze” po stajni pokazuje jak wyglądają nasze pomieszczenia, maszyny i podstawowe pasze oraz suplementy, które podajemy. Podstawą jest owies gnieciony w gniotowniku Sommera, o którym też opowiadam, bo przerósł moje oczekiwania. Do tego pasze, mesze, wybredne konie i niektóre suplementy, w tym absolutny hit dla źrebiąt z ostatnich sezonów.
Wielu z Was pytało mnie o tą tematykę, tak więc zapraszam do obejrzenia nowego filmu w kulisach hodowli. Odrazu jednak zaznaczę, że jadłospis naszych koni ustalany jest na jesień i przez cały okres zimowy (i do wyźrebień) nie zmienia się zbytnio. W tym roku wybór padł na jedną firmę, ale czy jestem z niej zadowolona to już temat na drugą część tego cyklu, tak więc zachęcam do obserwacji i subskrypcji naszych socjal mediów by go nie przegapić.